Report o průběhu 12. ročníku (2015)

V sobotu 12.12. se již po dvanácté sešla ráno v 8:30 všechna přihlášená družstva na tradiční stříbrský vánoční turnaj smíšených družstev ve volejbale, který hostí tělocvična ZŠ Gagarinova.

Týmy se rozlosovaly do dvou skupin a po úvodním slovu a zahájení turnaje pořadateli odstartoval hvizd píšťalky úvodní zápasy obou skupin. Týmy ve skupinách sehrály velmi kvalitní a vyrovnaná utkání a k vidění byl opravdu hezký volejbal plný nasazení.
Ve skupině A si zahrál každý s každým na dva hranné sety do 20 bodů a v deseti zápasech se tak určilo pořadí ve skupinách takto:
1. Majáci | 2. AGónie | 3. Motácy | 4. Kolofantiii | 5. Winky

Ve skupině B se díky odpadnutím jednoho z přihlášených týmů hrálo na dva vítězné sety a to do 25 bodů a p případě potřeby se hrál tie-break. Po šesti zápasech se tedy týmy seřadily do tohoto pořadí:
1. Plzeňská sportovní (BAS) | 2. RPMC | 3. Rychlá rota | 4. Piškoti

Po skoro šesti hodinách nepřetržité hry se do semifinále z pětičlenné skupiny A probojovali z 1. místa MAJÁCI a z druhého místa domácí AGÓNIE. Proti nim se postavily první dvě družstva ze čtyřčlenné skupiny B, z 1. místa PLZEŇSKÁ SPORTOVNÍ a z 2. místa tým RPMC.

Ze semifinálových bitev do finále proklouzl po vyrovnané bitvě a výhře nad AGÓNIÍ v tie-breaku vítěz základní skupiny tým PLZEŇSKÁ SPORTOVNÍ a z druhého semifinále prošel dál také vítěz základní skupiny tým MAJÁCI.

O umístění si zahrály týmy, které se skončily v základní skupině na 3. a 4. místě. PIŠKOTI podlehli v zápase o 7. místo týmu KOLOFANTIII a v zápase o 5. místo uspěl nad týmem MOTÁCY tým RYCHLÁ ROTA.

Bronzové perníkové medaile si na krk chtěli pověsit jak borci z týmu AGÓNIE, tak šestice RPMC. Ve dvou setech byli ale nakonec úspěšnější hráči AGÓNIE a získali tak vysněné a nečekané 3. místo.

Finále dle očekávání přinesl ten nejlepší volejbal celého dne. Po celodenním klání již unavení borci předvedli skvělý výkon a s obrovskou chutí se přetahovali ve třech setech o to, kdo se stane vítězem turnaje a jak se rozdělí perníkové medaile mezi aktéry finále. Lepší byli nakonec hráči týmu PLZEŇSKÁ SPORTOVNÍ a po vyčerpávajícím výkonu se radovali z vítězství v turnaji.

Celkové pořadí 12. ročníku (2015) je:

  1. Plzeňská sportovní (BAS)
  2. Majáci
  3. AGónie
  4. RPMC
  5. Rychlá rota
  6. Motácy
  7. Kolofantiii
  8. Piškoti
  9. Winky

Po předání drobných cen týmům na 9. až 7. místě, hodnotnějších cen obsahující míče týmům na 6. až 4. místě a perníkových medailí a cen pro vítěze týmům na „bedně“ pořadatelé turnaj v 18:00 hodin ukončili.

Rád bych touto cestou poděkoval všem, kteří se podíleli na organizaci turnaje za skvěle odvedenou práci, vše šlapalo jako hodinky, o čemž svědčí ohlasy všech zúčastněných týmů i návštěvníků turnaje.

Velice děkujeme městu Stříbru za spolufinancování této akce.