Předpokládaný herní systém 15. ročníku (2018)

Deset přihlášených týmů (pokud se kapacita naplní) bude rozděleno losem do 2 skupin po 5 týmech. Ve skupině si zahraje každý s každým a to na 2 hrané sety do 20 bodů. Ideálně by se měl každý zápas vejít do 30 minut, před každým zápasem bude 5 minut na rozcvičení.
Herní systém ve skupinách bude takový, že v každém zápase půjde o 3 body. Při výhře 2:0 na sety je získá vítěz, při remíze 1:1 na sety si body soupeři rozdělí – 2 body ten s lepším skóre v zápase, 1 bod ten s horším skóre. O pořadí ve skupinách pak rozhodne:
  1. počet dosažených bodů
  2. +/- ve skóre uhraných/obdržených míčů
  3. výše uhraných míčů ve skóre nebo vzájemný zápas (ještě bude upřesněno)
První dva týmy z každé skupiny postoupí do play-off, ve kterém se utkají o 1. až 4. místo – semifinále – finále. Bude se hrát na dva vítězné sety s případným tie-brakem (do kolika bodů se určí podle časových možností na místě, případně se upraví systém na dva hrané sety).
 

Týmy na 3. a 4. místě ve skupinách si zahrají o umístění a to s týmem z druhé skupiny, která skončila na stejném místě a to na dva hrané sety (do kolika bodů se určí podle časových možností na místě).

Týmy na 5. místě ve skupinách o skupině skončí.

Každý tým si tak zahraje minimálně 4 zápasy (to padne na poslední ve skupinách), většina pak 5 zápasů a semifinalisté 6 zápasů.