Report z 13. ročníku (2016)

Tělocvična ZŠ Gagarinova patřila v sobotu 10.12. již tradičně vánočnímu volejbalovému turnaji smíšených družstev. Tentokrát si našlo čas a cestu do našeho města 8 týmů, které byly losem rozděleny do dvou skupin. Po přivítání a úvodním slově pořadatelé v 9:00 hodin ráno odstartovali celé klání. Z každé skupiny postupovaly první dva týmy do play-off o celkové vítězství, což si všichni velmi dobře uvědomovali a od samotného začátku hráli na plný plyn. K vidění tak byl pěkný volejbal plný krásných výměn, plného nasazení, ale i tolik potřebného fair play.

Po skoro šesti hodinách úžasného volejbalu v nádherné atmosféře bylo jasné, že do semifinále postoupí ze skupiny „A“ týmy WINKY a KOLOFANTI a BAMBOOCHA a ŠNECI ze skupiny „B“. Do finále se v rozhodujícím zápase prosadil tým WINKY po třísetové bitvě se ŠNEKY a KOLOFANTI po hladké výhře nad BAMBOOCHOU. Finále tak obstaraly týmy ze skupiny „A“ a předvedli i přes značnou únavu kvalitní hru na všech frontách. Po dvou setech měli nakonec více důvodů k oslavám hráči z týmu WINKY, kteří finále ovládli a vyhráli 25:21 a 25:18. Zápas o třetí místo přinesl další z mnoha třísetových zápasů, po kterém si pomyslné bronzové medaile z perníku na krk pověsili kluci a holky z družstva ŠNECI po výhře 20:25, 25:9 a 15:10 nad BAMBOOCHOU.

O umístění si zahrály týmy, které skončily v základní skupině na 3. a 4. místě. I zde již byla patrná únava po vyčerpávajících zápasech ve skupinách. Nejvíce sil v sobě našli hráči RMPC a získali tak 5. místo. Za nimi se seřadili AGÓNIE, 100 TAM 300 ZPÁTKY a PLZEŇSKÁ SPORTOVNÍ Y.

Celkové pořadí 13. ročníku (2016) je:

1. Winky
2. Kolofanti
3. Šneci
4. Bamboocha
5. RMPC
6. Agónie
7. 100 tam 300 zpátky
8. Plzeňská sportovní Y

Po předání drobných cen týmům na 8. až 6. místě, hodnotnějších cen obsahující míče týmům na 5. až 1. místě včetně perníkových medailí pro nejlepší tři týmy, pořadatelé turnaj v 18:15 hodin ukončili.

Rád bych touto cestou poděkoval všem, kteří se podíleli na organizaci turnaje za skvěle odvedenou práci, všem týmům, že si v předvánočním čase našli chvilku na sportování, vedení ZŠ Gagarinova za vstřícnost a městu Stříbru za spolufinancování této akce.

No a za rok opět druhá sobota v prosinci ….