Report ze 17. ročníku (2022) – Volejbalisté se po třech letech opět vrátili do Stříbra a stálo to za to

Vyznavači a milovníci volejbalu ze Stříbra po třech letech sebrali odvahu a uspořádali dvakrát odložený 17. ročník vánočního volejbalového turnaje smíšených týmů, i když si nebyli jistí, zda Covidem způsobená pauza, neubere tradičnímu prosincovému turnaji na oblibě. Naštěstí se tyto obavy nenaplnily a tak se do tělocvičny ZŠ Gagarinova rádi vrátili amatérští volejbalisté z blízka i daleka. Díky finanční podpoře od města Stříbra a firmy KERMI s.r.o. se tak za zvuku rolniček zavěšených na volejbalových sítích mohlo 8 týmů utkat o hodnotné ceny a hlavně o titul šampióna pro rok 2022.

1. místo Zelený bobíci
Již 2x odložený 17. ročník vyhrál tým ZELENÝ BOBÍCI, který ve finále přehrál WINKY. Třetí místo si vybojoval ÚTOČNÝ BAGR.

Los určil složení dvou základních skupin a hned po přivítání a zahajovacím slově pořadatele se nedočkavé týmy skupiny „A“ utkaly v prvním kole. Rozehrály tak turnaj, kde se ve skupinové fázi utkal každý s každým ve své skupině. Všechny zápasy se hrály na dva vítězné sety a tento systém nakonec po necelých pěti hodinách úžasného volejbalu, v nádherné atmosféře, rozhodl, že o celkové vítězství se v semifinále utkaly týmy „Zelený bobíci“ jako vítězové skupiny „A“, „Winky“ jako vítězové skupiny „B“ a dále pak z druhých míst týmy „Já nevím“ a nováčci turnaje „Útočný bagr“. První finalista vzešel ze zápasu mezi „Zelenými bobíky“ a „Útočným bagrem“, který ovládli kluci a holky z týmu „Zelený bobíci“ 2:0 na sety. Soupeřem ve finále jim byl tým „Winky“, který v druhém semifinále zvítězil nad „Já nevím“. V zápase o třetí místo proti sobě nastoupily „Já nevím“ a „Útočný bagr“. Víc sil do této fáze turnaje si nechala parta „Útočný bagr“ z Příbrami a vyhrála dvakrát 20:15 a získala tak „bednu“ v podobě 3. místa. Finálové utkání bylo ozdobou již tak povedeného turnaje. V prvním setu jasně vedl a nakonec ho i získal tým „Zelený bobíci“. V druhém setu ale „Winky“ zabrali a do koncovky šli s celkem jasným vedením 18:13 (hrálo se do 20). „Bobíci“ ale zmobilizovali vše, co v nich po celém dni zbylo a neuvěřitelně otočili vývoj setu, který nakonec vyhráli 21:19 a stali se tak šampióny celého vánočního turnaje ve Stříbře pro rok 2022. BLAHOPŘEJEME!

2. místo Winky
Již 2x odložený 17. ročník vyhrál tým ZELENÝ BOBÍCI, který ve finále přehrál WINKY. Třetí místo si vybojoval ÚTOČNÝ BAGR.

Na dva čistě stříbrské týmy AGónie a Debakl, které los oba zařadil do skupiny „B“, tak zbyl boj o umístění. K nim se přidali ze skupiny „A“ Soptíci a Květinky. AGónie porazila Soptíky, Květinky zdolaly Debakl a tak se o páté místo utkala AGónieKvětinkami. Na konci byly spokojenější, po vítězství 20:15 a 20:11, Květinky. Soptíci zvládli zápas o 7. místo s Debaklem a vyhráli ho 2:0 na sety.

3. místo Útočný bagr
Již 2x odložený 17. ročník vyhrál tým ZELENÝ BOBÍCI, který ve finále přehrál WINKY. Třetí místo si vybojoval ÚTOČNÝ BAGR.

Při vyhlášení pořadatelé předali ceny všem týmům. Hodnotnější ceny, obsahující volejbalové míče MOLTEN, pak obdržely týmy na stupních vítězů. Perníkové medaile pro nejlepší tři týmy jsou již klasickou cenou a neodmyslitelně k tomuto turnaji patří. Všichni se pak rozloučili a kolem 17:30 hodiny se příjemně unavení a spokojení rozešli a rozjeli do svých domovů.

Rád bych touto cestou poděkoval všem, kteří se podíleli na organizaci turnaje, za skvěle odvedenou práci, všem týmům, že si v předvánočním čase našly chvilku na sportování, vedení ZŠ Gagarinova za vstřícnost a městu Stříbru a firmě KERMI s.r.o. za spolufinancování této akce.

No a za rok opět druhá sobota v prosinci ….                                              
Lukáš Novák

Celkové pořadí 17. ročníku (2022) je:

  1. Zelený bobíci
  2. Winky
  3. Útočný bagr
  4. Já nevím
  5. Květinky
  6. AGónie
  7. Soptíci
  8. Debakl