Report z 18. ročníku (2023) – Nádherné volejbalové výkony v útoku i obraně, poklidná a přátelská atmosféra s mnoha fair-play gesty

Jak už je ve Stříbře dobrým zvykem i letos se v adventním čase pořádal vánoční volejbalový turnaj smíšených družstev, letos již po 18. Pořadatelé rozeslali pozvánku amatérským volejbalistům do všech koutů plzeňského, středočeského a karlovarského kraje a odměnou jim byla naplněná kapacita turnaje, který se, jako každý rok, odehrál v tělocvičnách ZŠ Gagarinova.

10 týmů tak mohlo soupeřit nejen o vítězství v turnaji, ale i o hodnotné ceny, které si pro ně organizátoři za finančního přispění města Stříbra a společnosti KERMI s.r.o., připravili.

Po oficiálním zahájení a přivítání všech účastníků byl turnaj v 9:00 hodin rozehrán prvními zápasy obou pětičlenných skupin. V základní části turnaje se o první dvě postupová místa do semifinále utkaly týmy ve své skupině systémem „každý s každým“, kdy se hrálo na dva hrané sety do 20 bodů. A rozhodně se bylo na co koukat! Za jemného cinkání rolniček zavěšených na volejbalových sítích byly k vidění nádherné volejbalové výkony v útoku i obraně, které doprovázela poklidná a přátelská atmosféra s opravdu mnoha fair-play gesty. Po šesti hodinách, ve kterých se odehrálo 2×10 zápasů, se na první místo skupiny A vyšvihl bez ztráty jediného setu tým „Ruce v kapce“ a do semifinále je z druhého místa doprovodil tým „Winky“. Skupinu B ovládlo – také bez ztráty – setu seskupení s názvem „Zelený bobíci“, které obhajovalo vítezství z podlesních dvou ročníků a s nimi postoupili z druhého místa hráči družstva „Já nevím“.

1. místo – RUCE v KAPCE

V turnaji již dál nepokračovaly týmy „Pouliční směs“ a „Zlomvaz“ z pátých míst ve skupinách.

Obě semifinále rozhodl až zkrácený třetí set. „Ruce v kapce“ se po prohraném prvním setu 13:20 oklepaly a zvládly vyhrát druhý set 20:15, tie-break pak 10:8. Druhým finalistou se stal tým „Zelený bobíci“, který také své semifinále musel proti „Winky“ obracet a po prohraném prvním setu 18:20 zvítězil poměrem 20:15 v druhém setu a 10:6 v tie-breaku.

Poté následovaly zápasy o umístění. V nich se v boji o páté místo potkaly týmy ze 3. míst ve skupinách, konkrétně „Útočný bagr“ z áčka a „Domácí“ z béčka. Poměrem 2:0 na sety (20:15 a 20:17) zvítězili „Domácí“ a brali tak celkové 5. místo v turnaji. Druhý souboj o umístění svedly družstva ze 4. míst ve skupinách, což byli „Soptíci“ a „Přimďáci“. No a 7. místo si do Klatov nakonec odváželi „Soptíci“, když zvládli porazit své rivaly v tomto souboji 2:0 na sety (20:13 a 20:17).

2. místo – ZELENÝ BOBÍCI

Pak už zbývaly jen boje o stupně vítězů a krásně nazdobené perníkové medaile. V zápase o 3. místo proti sobě nastoupili „Já nevím“ a „Winky“. Byl to boj doslova do posledního míče. „Winky“ nakonec v poslední výměně třetí, zkrácené sady rozhodly, že bronz a „bedna“ bude patřit jim (po setech 18:20, 20:15, 10:9). Finále proti sobě postavilo kluky a holky z „Ruce v kapce“ a „Zelených bobíků“. Víc sil si pro finále schovaly „Ruce v kapce“ a porazily své finálové soupeře 2:0 na sety (20:14 a 20:5) a staly se tak šampióny celého vánočního turnaje ve Stříbře pro rok 2023. BLAHOPŘEJEME!

3. místo – WINKY

Při vyhlášení pořadatelé předali bohaté ceny všem týmům. Týmy na stupních vítězů si odvážely také nové volejbalové míče MOLTEN a perníkové medaile, které jsou již klasickým oceněním pro nejlepší celky. Všichni se kolem 18:00 rozloučili, popřáli si krásné a pohodové svátky a příjemně unavení, spokojení a s dobrou náladou se rozjeli do svých domovů.

Rád bych touto cestou poděkoval všem, kteří se podíleli na organizaci turnaje, za skvěle odvedenou práci, všem týmům, že si v předvánočním čase našly chvilku na sportování, vedení ZŠ Gagarinova za vstřícnost a městu Stříbru a firmě KERMI s.r.o. za spolufinancování této akce.

Celkové pořadí 18. ročníku (2023) je:

    1. Ruce v kapce (Březnice)
    2. Zelený bobíci (Plzeň)
    3. Winky (Plzeň)
    4. Já nevím (Plzeň)
    5. Domácí (Stříbro)
    6. Útočnej bagr (Příbram)
    7. Soptíci (Klatovy)
    8. Přimďáci (Přimda)
    9. Pouliční směs (Plzeň)
    10. Zlomvaz (Šťáhlavy)