Předpokládaný herní systém 18. ročníku (2023)

Deset přihlášených týmů bude rozděleno losem do 2 skupin po 5 týmech. Ve skupině si zahraje každý s každým a to na 2 hrané sety do 20 bodů (20= konec, nebude se hrát o 2) . Ideálně by se měl každý zápas vejít do 30 minut, před každým zápasem bude 5 minut na rozcvičení.
Herní systém ve skupinách bude takový, že v každém zápase půjde o 3 body. Při výhře 2:0 na sety je získá vítěz, při remíze 1:1 na sety si body soupeři rozdělí následovně: 2 body ten s lepším skóre v zápase, 1 bod ten s horším skóre. O pořadí ve skupinách pak rozhodne:
  1. počet dosažených bodů
  2. vzájemný zápas (ještě bude upřesněno)
  3. +/- ve skóre uhraných/obdržených míčů (ještě bude upřesněno)
První dva týmy z každé skupiny postoupí do play-off, ve kterém se utkají o 1. až 4. místo – semifinále – finále. Bude se hrát na dva vítězné sety do 20 bodů (20= konec, nebude se hrát o 2)  s případným tiebreakem do 10 bodů.
Do kolika bodů se budou sety hrát se může upravit podle časových možností na místě, případně se upraví systém na dva hrané sety.
 

Týmy na 3. a 4. místě ve skupinách si zahrají o umístění přímým soubojem s týmem z druhé skupiny, který skončil na stejném místě. Hrát se bude na dva vítězné sety do 20 bodů (20= konec, nebude se hrát o 2)  s případným tiebreakem do 10 bodů.
Do kolika bodů se budou sety hrát se může upravit podle časových možností na místě, případně se upraví systém na dva hrané sety.

Týmy na 5. místě ve skupináchv turnaji  po skupině skončí a dál mohou fandit, rozhodcovat, konzumovat, hodit se ve sprše do vůně, odpočívat a vyčkat na vyhlášení.