Obhajoba loňského vítězství se v 15. ročníku Vánočního volejbalového turnaje ve Stříbře povedla týmu „Ruce v kapce“ (Březnice)

Jak již je dobrým zvykem, tak se i letos do Stříbra sjeli volejbalistky a volejbalisté za jediným cílem – vyhrát 15. ročník vánočního volejbalového turnaje smíšených týmů, který pro ně uspořádali stříbrští milovníci volejbalu za finančního přispění města Stříbra a firmy KERMI s.r.o. Krásné ceny pro zúčastněné týmy se podařilo zajistit také díky podpoře od firem UNIQA pojišťovna, AgNET, Auto Volf Stříbro, Lékárna Mellisa a IDEXX Laboratories.

Po odhlášení jednoho z týmů na poslední chvíli si letos cestu do tělocvičny ZŠ Gagarinova našlo devět týmů, které pořadatelé losem rozdělili do dvou skupin. Úvodní zápasy obou skupin začaly ihned po přivítání a úvodním slově, seznámení s turnajem a s jeho pravidly a pokračovaly v systému každý s každým ve skupině až do odpoledních hodin. V poklidné atmosféře procházela jednotlivá družstva 16 zápasy, ve kterých předváděla úžasnou hru pod vysokou sítí, plnou krásných výměn, tvrdých smečí a skvělých zákroků v poli. Po šesti hodinách hraní vzešli z obou skupin dva postupující do semifinále a dva účastníci bojů o umístění.

Semifinálové dvojice utvořili vítězové skupiny A Ruce v kapce, vítězové skupiny B Winky a druzí z obou skupin, tedy Vinickej sbjer a domácí AGónie. V prvním semifinále si celkem hladce poradily Ruce v Kapce s domácí AGónií 2:0 na sety a čekaly na finálového soupeře, který vzešel z druhého semifinále, ve kterém také 2:0 na sety vyhrál tým Winky nad Vinickým sbjerem.

O 5. místo si v následujícím zápase zahráli kladrubští volejbalisté z týmu Rychlá rota proti družstvu s názvem RMPC (0:2). O 7. místo se utkal druhý tým složený převážně z domácích hráčů pod jménem Gregoři proti plzeňské sestavě Já nevím (1:2).

No a pak už se hrálo o místa na stupních vítězů. Do zápasu o třetí místo vstoupil domácí tým AGónie s velkým odhodláním poprat se o krásné perníkové medaile, které úspěšně přetavil ve výhru 2:0 nad nováčkem turnaje Vinickým sbjerem, který nakonec bral 4. místo.

Finále přineslo velmi napínavou bitvu vítězů obou skupin a tak bylo o atraktivní podívanou postaráno. V nádherném duelu vyhrály první set Ruce v kapce poměrem 25:22. Winky ale nesložily zbraně a podařilo se jim zvítězit v druhém setu 25:19. Na řadu tak přišel rozhodující tie-break, ve kterém si obě zkušená družstva nedala nic zadarmo. Více sil, a poté i více důvodů k radosti měli nakonec členové týmu Ruce v kapce a po vítězství v rozhodující zkrácené hře 15:11 si při vyhlášení došli pro zlaté perníkové medaile, Winky slavili ve Stříbře stříbro.

Celkové pořadí 15. ročníku (2018) je:

  1. Ruce v kapce
  2. Winky
  3. Agónie
  4. Vinickej sbjer
  5. RMPC
  6. Rychlá rota
  7. Já nevím
  8. Gregoři
  9. Esa

Při vyhlášení dekorovali pořadatelé tři nejlepší týmy perníkovými medailemi, které jsou již klasickou součástí a neodmyslitelně k tomuto turnaji patří a předali ceny všem týmům. Hodnotnější ceny, obsahující volejbalové míče GALA, které do cen věnovala UNIQA pojišťovna a praktické počítačové příslušenství od společnosti AgNET, obdržely týmy na 1. až 4. místě. V 18:00 hodin se všichni příjemně unavení a spokojení rozloučili, rozešli a rozjeli do svých domovů.

Rád bych touto cestou poděkoval všem, kteří se podíleli na organizaci turnaje, za skvěle odvedenou práci, všem týmům, že si v předvánočním čase našly chvilku na sportování, vedení ZŠ Gagarinova za vstřícnost a městu Stříbru, firmě KERMI s.r.o. , UNIQA pojišťovna, AgNET, Auto Volf Stříbro, Lékárně Mellisa a IDEXX Laboratories za podporu této akce.

No a za rok opět druhá sobota v prosinci ….